Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) “Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης” έχει σκοπό να προάγει τον πολιτισμό, να διευκολύνει στην διάδοση του και να τοποθετεί στο προσκήνιο της ανησυχίες της κοινωνίας.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός συναλλάσσεται και συζητά με την καλλιτεχνική κοινότητα, υποστηρίζει εμπράκτως τους νέους δημιουργούς και τιμά με συνέπεια το καλλιτεχνικό παρελθόν της χώρας. Με ποικίλες δράσεις και ποιοτικά προγράμματα που ανταποκρίνονται σε διαφορετικές ηλικίες και προτιμήσεις, φροντίζει μέσα από τις ποικίλες δράσεις του να συγκινεί, να ευαισθητοποιεί, να προβληματίζει και να φέρνει το χαμόγελο σε ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Νέας Σμύρνης παρουσιάζει κάθε χρόνο μία σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμα των καλλιτεχνικών προτιμήσεων των συμπολιτών μας. σημαντικότερων μουσικών και θεατρικών δρώμενων πανελλαδικά. Επίσης διαθέτει ένα μεγάλο εύρος από επιμορφωτικά τμήματα και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, τα οποία λειτουργούν κατά τη διάρκεια της εκάστοτε ακαδημαϊκής χρονιάς.

Σημαντικό στοιχείο της δράσης του Πολιτιστικού Οργανισμού είναι η διαρκής προσπάθεια ανάδειξης της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Νέας Σμύρνης ως τόπου συνάντησης του παλιού και του νέου, της ιστορίας και της εξέλιξης.

Ο στόχος όλης αυτής της προσπάθειας είναι να έχει τη δυνατότητα ο εκάστοτε πολίτης της Νέας Σμύρνης να συμμετέχει και να γίνεται κοινωνός σε όλες τις δραστηριότητες του Πολιτιστικού Οργανισμού, γνωρίζοντας την κληρονομιά του, την ιστορία της πόλης του, με απόλυτο σεβασμό στα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα ανά τους αιώνες στη Νέα Σμύρνη. Ο κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει ως δημιουργός και ως δεκτής μιας σειράς από πολιτιστικές καινοτομίες.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός είναι εδώ για να αφουγκράζεται εσάς.

Πρόεδρος: Ευάγγελιος Χατζαντουριάν

Διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 16 (7ος όροφος), 171 21 Νέα Σμύρνη |  χάρτης
τηλ: 213 2025922-926 |  fax: 210 9310408 |  e-mail: politistikosorg@yahoo.gr
ιστοσελίδα: http://www.culturens.org | facebook: https://www.facebook.com/culturens/