Tο Γραφείο Άθλησης και Νέας Γενιάς του Δήμου Νέας Σμύρνης, σε συνεργασία με τα τμήματα κολύμβησης των Αθλητικών Συλλόγων (Πανιώνιος ΓΣΣ, ΑΟ ΜΙΛΩΝ και ΑΡΜΕΝΙΚΗ) θα υλοποιήσουν και φέτος το πρόγραμμα δωρεάν εκμάθησης κολύμβησης παιδιών, ηλικίας 3 έως 12 ετών, τα οποία θα επιλεγούν με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες Δημοτών ή Κατοίκων του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν αίτηση με τα παρακάτω δικαιολογητικά στο Γραφείο Άθλησης (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Νέας Σμύρνης, Εθνικής Στέγης και Αρτάκης, Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης, τηλ.2109333667, εσωτ. 100,101).

Ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων από Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου έως και Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και  ώρες 09.00 -13.00.
Αιτήσεις εκπρόθεσμες δεν θα γίνονται δεκτές.

Δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση (δίδεται από την υπηρεσία)
  2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
  3. Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εφορίας Οικ. Έτους 2015
  4. Αποδεικτικό Μόνιμης Κατοικίας (ΔΕΚΟ όχι κινητής τηλεφωνίας). Το αποδεικτικό Μόνιμης κατοικίας θα προσκομίζεται μόνο από τους Κατοίκους, όχι από τους Δημότες.
  5. Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας (Αιτούντα).
  6. Ιατρική Βεβαίωση του παιδιού από την οποία να προκύπτει ότι μπορεί να παρακολουθήσει μαθήματα κολύμβησης.
  7. Βεβαίωση Ανεργίας (εφόσον υπάρχει άνεργος στην οικογένεια).
  8. Επιπρόσθετα δικαιολογητικά που εντάσσονται στα κοινωνικά κριτήρια εφόσον υπάρχουν όπως (Αναπηρία, Μονογονεϊκή οικογένεια, κτλ).
  9. Μία μικρή φωτογραφία

ΑΙΤΗΣΗ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Βασικό κριτήριο επιλογής των παιδιών θα είναι το οικογενειακό εισόδημα σε συνδυασμό με των αριθμό μελών της οικογένειας. Τα παιδιά που ήταν ωφελούμενα από το πρόγραμμα για Δύο Περιόδους από την έναρξη του, θα αξιολογηθούν ξεχωριστά. Η επιλογή τους για την Τρίτη περίοδο θα γίνει σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια και θα καλύπτουν  έως 20% των θέσεων όλων των δικαιούχων. Δεδομένου ότι βασικός στόχος του προγράμματος είναι η εκμάθηση κολύμβησης η οποία σε δύο περιόδους θεωρητικά έχει ολοκληρωθεί.
Επίσης όποιο παιδί επιλεγεί και δεν παρακολουθήσει το πρόγραμμα, θα πρέπει ο κηδεμόνας του να επιστρέψει την κάρτα του, στο Γραφείο Άθλησης ώστε να δοθεί στους επιλαχόντες. Σε περίπτωση που δεν ειδοποιήσει την υπηρεσία μας ο κηδεμόνας μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ο δικαιούχος θα αποκλείεται από το πρόγραμμα οριστικά.

Το Γραφείο Νεολαίας & Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής, υλοποιεί το πρόγραμμα γυμναστικής και Μουσικοκινητικής Αγωγής στην προσχολική ηλικία. Τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται μεταξύ τους και να ανακαλύπτουν σιγά-σιγά τις κινητικές τους ικανότητες.
Σήμερα υλοποιούνται τα αντίστοιχα προγράμματα σε καθημερινή βάση και   στους 6 παιδικούς σταθμούς της πόλη μας

Η κύρια προσπάθεια μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να βελτιώσουμε τη σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων της Τρίτης ηλικίας. Τα προγράμματα  πραγματοποιούνται και στα τέσσερα ΚΑΠΗ της πόλης μας.

Πραγματοποιούνται τα εξής προγράμματα:

– Παραδοσιακοί Χοροί στα ΚΑΠΗ

– Γυμναστική στα ΚΑΠΗ

– Γυμναστική στα δημοτικά γυμναστήρια καθημερινά  ΔΕ-ΠΑ  08:00 – 10:00

Συμμετέχουν 150 περίπου μέλη των ΚΑΠΗ της πόλη μας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΠΗ

Το κύριο μέλημα του Γραφείου Αθλητισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Νέας Σμύρνης είναι να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα προγράμματα με σύγχρονο εξοπλισμό και μεθόδους με την κατάλληλη εξειδίκευση ανάλογα με τις ανάγκες των αθλούμενων. Γι’αυτό και δημιουργήσαμε προγράμματα μυϊκής ενδυνάμωσης για ΑΜΕΑ για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ-ΑΜΕΑ

Το Γραφείο Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Νέας Σμύρνης έχει ως κύριο μέλημα την δια βίου άσκηση όλων των πολιτών του Δήμου μας, χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς, μέσω σύγχρονων αθλητικών προγραμμάτων.

Ανταποκρινόμενοι σε όλους εσάς, με γνώμονα και σεβασμό τις κοινωνικές και αθλητικές ανάγκες της εποχής, αναπτύσσουμε και οργανώνουμε για τους πολίτες του Δήμου μας ένα ακόμη πρόγραμμα «πνοής» στην «καρδιά» της πόλης, στο Άλσος Νέας Σμύρνης το «1ο Υπαίθριο Δημοτικό Γυμναστήριο».

Στον νέο αυτό αθλητικό χώρο αυτό καλούμε όλους τους πολίτες της Ν.Σμύρνης να μυηθούν σε έναν ποιοτικό τρόπο ζωής και διεξόδου από την καθημερινότητα σε συνεργασία με το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό μας, που θα βρίσκεται εκεί για να παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί σε κάθε αθλούμενο ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα αφορά παιδιά ηλικίας 3-7 ετών. Υλοποιείται για 3 μήνες (Απρίλιο – Ιούλιο) με τη βοήθεια ειδικών παιδαγωγών στις παιδικές χαρές της Ν. Σμύρνης κάθε απόγευμα. Συμμετέχοντας στο πρωτοποριακό πρόγραμμα, οι λιλιπούτειοι κάτοικοι της πόλης μας μαθαίνουν να παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια και παιχνίδια εξωτερικού χώρου.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στους παρακάτω χώρους:
• Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου
• Πλατεία Σταδίου
• Πλατεία Ζαρίφη
• Παιδική χαρά Τραπεζούντος
• Παιδική χαρά ΑΛΣΟΥΣ