
Αψηφώντας την βροχή, που σε αρκετές στιγμές ήταν πολύ έντονη χιλιάδες αθλητές συμμετείχαν χθες στο HISTORICAL RUN 2026. Η διοργάνωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία αποδεικνύοντας την δύναμη της θέλησης και το ιδεώδες του αθλητικού πνεύματος.
Περί τις 3.000 ήταν τελικά όσοι έτρεξαν στην πόλη περνώντας από τα ιστορικά της τοπόσημα στις διαδρομές των 2,5km, 5km και 10km. Μικροί και μεγάλοι αθλητές καταχειροκροτήθηκαν ενώ ένα το πιο ζεστό χειροκρότημα απέσπασαν οι Δρομείς της Ελπίδας και τα άτομα με αναπηρία που επίσης συμμετείχαν στον αγώνα παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Η συμμετοχή τους ήταν μια υπενθύμιση ότι ο αθλητισμός είναι δικαίωμα όλων κι έδωσε το στίγμα μιας πόλης που είναι προσβάσιμη, συμπεριληπτική και ανοιχτή για όλους τους πολίτες.
Στο πλαίσιο του αγώνα ο Δήμος Νέας Σμύρνης βράβευσε τον Παραολυμπιονίκη της Κολύμβησης Γιάννη Κωστάκη, την Χρυσή Πρωταθλήτρια Ευρώπης στον Στίβο Ελένη Ιακωβάκη και τις Πανελλήνιες Πρωταθλήτριες στην Υδατοσφαίριση Κορασίδες του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ.
Τα αποτελέσματα για την κατηγορία 10km είναι διαθέσιμα εδώ: https://my.esportevents.gr/results.php?id=20260100…
Τα αποτελέσματα για την κατηγορία 5km είναι διαθέσιμα εδώ:
Η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης εκφράζει τις ευχαριστίες της στο Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νέας Σμύρνης, τον Ο.Α.ΣΑ, την ΣΤΑ.ΣΥ, την Τροχαία Καλλιθέας, το Α.Τ Νέας Σμύρνης, την Δημοτική Αστυνομία Νέας Σμύρνης, τους Εργαζόμενους στο Τμήμα Καθαριότητας, τον ΣΑΦΑΝΣ και τον Ιατρό κ.Χαρίτο και το νοσηλευτικό προσωπικό του Δήμου μας.
Επίσης ευχαριστεί για την συνδρομή τους:
Τα Νερά Ζαγόρι https://www.facebook.com/ZagoriWater/
Την εταιρεία ΕΨΑ https://www.facebook.com/epsa.gr
Την μαιευτική κλινική ΡΕΑ https://www.reamaternity.gr/
Τις Μπανάνες Chiquita https://www.chiquita.gr/
Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στους Εθελοντές του Δήμου Νέας Σμύρνης που για ακόμα μία φορά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους κάνοντας τα δύσκολα εύκολα για όλους!
Ο αγώνας αυτή την χρονιά ήταν αφιερωμένος στον Βαλκανιονίκη, γιατρό και αγωνιστή της δημοκρατίας Γρηγόρη Λαμπράκη και τελούσε υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.




