Στην προσπάθεια μας για καθαρή Νέα Σμύρνη, πρωταγωνιστούν οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται ημέρα και νύχτα, 365 μέρες το χρόνο, για να ζούμε όλοι σε μια πόλη καθαρή. Το έργο  των εργαζομένων μας, με την απόκτηση του νέου εξοπλισμού, θα γίνει πιο ασφαλές και οι συνθήκες εργασίας τους πιο ανθρώπινες. Με τους οδοκαθαριστές να κρατάμε καθαρούς τους δρόμους και τα δημόσια κτίρια της πόλης μας. Κάθε ημέρα συλλέγουμε 120 τόνους απορριμμάτων όλων των ειδών (οικιακά, ανακύκλωση, κλαδιά, μπάζα, οργανικά) εκτελώντας 15 δρομολόγια αποκομιδής. Τα βραδινά δρομολόγια εκτελούνται 7 ημέρες την εβδομάδα και ξεκινούν στις 24:00. Ενώ στο εμπορικό κέντρο της πόλης η αποκομιδή γίνεται 2 φορές την ημέρα, πριν και μετά το κλείσιμο των καταστημάτων.

ΥΔΡΟΦΟΡΑ

PLYSIMO_DROMON

Η Υπηρεσία Καθαριότητας πραγματοποιεί επιπλέον δρομολόγια με την υδροφόρα και πλυστικά οχήματα για καθημερινό πλύσιμο και απολύμανση στις παιδικές χαρές και τις πλατείες της  πόλης καθώς και σε οδούς που υπάρχουν εκκλησίες, φαρμακεία και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Επίσης καθημερινό πλύσιμο κάδων έξω από τα σχολεία της πόλης. Σημειώνοντας ότι η Νέα Σμύρνη αποτελεί πόλο έλξης για όλους τους κατοίκους  της Αττικής.

ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΙ

KAFE_KADOS_W1280

Έχει προβεί στην υλοποίηση ενός νέου προγράμματος περισυλλογής οργανικών απορριμμάτων, με την τοποθέτηση καφέ κάδων σε μαγαζιά της πόλης και στην συνέχεια στα νοικοκυριά, προκειμένου να εξασφαλίσει την μείωση των απορριμμάτων που μεταβαίνουν στις χωματερές και να μειώσει το κόστος που επιβαρύνεται  ο Δήμος για την ταφή τους. Για το λόγο αυτό έχουν δημιουργηθεί νέα δρομολόγια, τα οποία έχουν στελεχωθεί με το υπάρχων προσωπικό της Υπηρεσίας. Παράλληλα, δράσεις κομματοποίησης πραγματοποιούνται σε σχολεία όλων των βαθμίδων με σκοπό την ευαισθητοποίηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

ΓΕΡΑΝΟΙ

PERISYLLOGI_KLADION

Αύξηση των δρομολογίων του γερανοφόρου οχήματος και  της αρπάγης για περισυλλογή κλαδιών προκειμένου τα κλαδέματα να μην παρεμποδίζουν την απρόσκοπτη διέλευση των πεζών και την στάθμευση των οχημάτων των κατοίκων της πόλης μας.  Η διαχείριση  των κλαδεμάτων πιλοτικά γίνεται σε ειδική μονάδα που έχει πιστοποίηση παραγωγής εδαφοβελτιωτικών τα οποία εν συνέχεια παραλαμβάνουν οι πολίτες.

ΣΑΡΩΘΡΑ

PLYSTIKO_PEZODROMIOY_W1280

Τα σάρωθρα της υπηρεσίας  εκτελούν  δρομολόγια στην Άνω και Κάτω περιφέρεια του Δήμου, ώστε να εξασφαλίζεται  η καθαριότητα των κεντρικών οδών της πόλης καθώς και της κεντρικής  Πλατείας.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

ANAKIKLOSI ILEKTRIKON SYSKEVON

Η Υπηρεσία Καθαριότητας έχει προβεί στην υλοποίηση ενός προγράμματος συλλογής ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών με το πιστοποιημένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης “Free Recycle” το οποίο προσφέρει σημαντικά οφέλη και προστατεύει το περιβάλλον.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΔΙ

ANAKYKLOSI_PRASINO_TIGANELAIO

Νέο πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανέλαιων  που αφορά τα νοικοκυριά της πόλης μας.

Τοποθέτηση ειδικών κάδων ανακύκλωσης σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου μας για συλλογή οικιακού τηγανέλαιου.

ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Περισυλλογή αυτοκινήτου

Απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων τα οποία αποτελούν στερεά απόβλητα από τις γειτονιές της πόλης μας σε συνεργασία με εταιρεία ανακύκλωσης αυτοκινήτων για την εξασφάλιση ελεύθερων χώρων στάθμευσης.

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ

anakiklosi-xanthi

Τοποθέτηση ειδικών δοχείων σε επιλεγμένα σημεία του δήμου μας για συλλογή μπαταριών.

Λάμπες – καπάκια – Ανακύκλωση χαρτιού με ΕΔΣΝΑ.