Ο Δήμος Νέας Σμύρνης έχει δημιουργήσει για παιδιά ηλικίας από 5 – 12  χρονών τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Σκοπός μας είναι η δημιουργική απασχόληση όλων των παιδιών, ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας, η κοινωνικοποίηση τους, η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους καθώς και η εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων.
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή του προγράμματος στην ομαλότερη κοινωνική ένταξη των παιδιών, καθώς συναναστρέφονται καθημερινά με παιδιά διαφόρων ηλικιών.

Τα παιδιά απολαμβάνουν ευχάριστες στιγμές με δημιουργικές δραστηριότητες. Οι δραστηριότητες αυτές είναι: ρομποτική, πληροφορική, εικαστικά, μουσική, παιδαγωγικά, αθλητισμός, χορός, θεατρικό παιχνίδι, βιντεοπροβολές και επιτραπέζια παιχνίδια.

Στο Δήμο Ν. Σμύρνης λειτουργούν τρία ΚΔΑΠ. Το 1ο ΚΔΑΠ το οποίο στεγάζεται στο 7ο δημοτικό (Ευξείνου Πόντου και Αγίων Σαράντα), το 2ο ΚΔΑΠ το οποίο στεγάζεται στο 12ο δημοτικό (Στ. Παρασκευοπούλου 37-39) και το 3ο ΚΔΑΠ το οποίο στεγάζεται στο 4ο δημοτικό (Αποστολάκη 2 και Κράτητος). Οι 3 δομές λειτουργούν 5 ημέρες την εβδομάδα, από Δευτέρα έως Παρασκευή , με ωράριο από τις 16:30 έως τις 20:30, εκτός της περιόδου από τις 15 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου όπου το ωράριο λειτουργίας αρχίζει από τις 09:00 έως τις 13:00 για την καλύτερη εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των γονιών.

Για την καλύτερη οργάνωση των τμημάτων παρακαλούμε όπως προχωρήσετε στην άμεση υποβολή αιτήσεων στο γραφείο παιδείας του δήμου (Eλ.Βενιζέλου 16, 5ος όροφος,τηλ:2132025983-840) για την εγγραφή των παιδιών σας στα ΚΔΑΠ Νέας Σμύρνης. Τα παιδιά μπορούν να παρακολουθούν επιλεκτικά όσες ώρες και ημέρες της εβδομάδας επιθυμούν.