Στο πλαίσιο των μεγάλων θεσμοθετημένων πολιτιστικών εκδηλώσεων, καταξιωμένων πλέον στη συλλογική συνείδηση των πολιτών της πόλης μας, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης έχει την ευθύνη για την διοργάνωση των παρακάτω καθιερωμένων εκδηλώσεων:

Ιωνικές Γιορτές

Οι Ιωνικές Γιορτές εδώ και δεκαέξι χρόνια έχουν καθιερωθεί στις συνειδήσεις  όλων ως ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά φεστιβάλ της Αττικής. Κάθε χρόνο τον Σεπτέμβρη το «Άλσος Νέας Σμύρνης» μεταμορφώνεται  σε κόμβο καλλιτεχνικών διαδρομών και έκφρασης. Στην μέση του μοναδικού αυτού πάρκου, στήνεται ένα θερινό θέατρο χωρητικότητας 2000 ατόμων. Μία σκηνή την οποία επί σειρά ετών υποστηρίζουν με την παρουσία τους όλες οι μεγάλες θεατρικές παραγωγές, όπως του Εθνικού Θεάτρου, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, του Θεάτρου Νέου Κόσμου και άλλες. Ταυτόχρονα, τα δημοφιλέστερα ονόματα του ελληνικού μουσικού στερεώματος δίνουν το παρόν με συναυλίες και αφιερώματα στην  μεγαλύτερη γιορτή του πολιτισμού.  Το φεστιβάλ πλαισιώνουν εικαστικές εκθέσεις πρωτοποριακών και εναλλακτικών τάσεων καλλιτεχνικής δημιουργίας.  Σκοπός είναι η καλλιτεχνική αφύπνιση, η διάδοση και η ανάπτυξη της πολιτιστικής γνώσης.

Ετήσιος Εορτασμός της Πρωτομαγιάς

Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται εκθέσεις βιβλίου, λουλουδιών, ειδών λαϊκής τέχνης, φωτογραφίας, ζωγραφικής, αργυροχρυσοχοϊας κ.ά, καθώς και πλούσιο συναυλιακό πρόγραμμα.

Ειδικές εκδηλώσεις – παρουσιάσεις των εκπαιδευτικών – επιμορφωτικών – πολιτιστικών τμημάτων

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων – παρουσιάσεων που διοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης, όλα τα επιμορφωτικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά τμήματά του έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κοινό της πόλης μας τη δουλειά τους.