Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί από το 2013 και διανέμει ΔΩΡΕΑΝ τυποποιημένα προϊόντα διατροφής (αποκλειστικά τυποποιημένα προϊόντα μακράς διαρκείας) και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, σε μορφή έτοιμου πακέτου, η ποσότητα των οποίων είναι ανάλογη με τα μέλη της οικογένειας. Η προμήθεια αυτών των ειδών καλύπτεται κυρίως από τον προϋπολογισμό του Δήμου, αλλά και δωρεές – προσφορές πολιτών και φορέων και διανέμονται με απόλυτη εχεμύθεια στους ωφελούμενους συμπολίτες μας.

Ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι οικονομικά αδύναμοι και άνεργοι συμπολίτες μας, οι οποίοι πλήττονται από τις συνέπειες της κοινωνικοοικονομικής κρίσης.

Πρέπει να αναφερθεί πως ο Δήμος Νέας Σμύρνης είναι από τους λίγους Δήμους στην Ελλάδα που στηρίζουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο από τον ετήσιο προϋπολογισμό τους.

Αυτό συνεπάγεται πως τυχόν ελλείψεις που κάποιες φορές παρουσιάζονται, οφείλονται στη χρονοβόρα διαδικασία ανοικτού διαγωνισμού προμήθειας τροφίμων και καθαριστικών.

Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκαν, με μεγάλη επιτυχία, τα εγκαίνια του νέου Κοινωνικού Παντοπωλείου, το οποίο -λόγω της κατεδάφισης του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου και των γύρω χώρων- μεταφέρθηκε σε νέο σύγχρονο κτίριο, επί της οδών Αρτάκης 8 και Εθνικής Παλιγγενεσίας. Μπορείτε να δείτε εδώ σχετικό Δελτίο Τύπου.

Διεύθυνση: Αρτάκης 8 & Εθνικής Παλιγγενεσίας ΤΚ 17124
Ώρες εξυπηρέτησης: 9:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ.
Τηλέφωνο: 213 2025 947