Μουσείο Τέχνης

Στη συλλογή Χαρίλαου Χιωτάκη, μπορεί κανείς να θαυμάσει έπιπλα και ασημικά του 17ου και 18ου αιώνα, ασημένιες μινιατούρες, αντικείμενα σινικής τέχνης και πορσελάνες Delft από την Ολλανδία, στην οποία κατέφυγε ο ίδιος ως πρόσφυγας μετά την καταστροφή της Σμύρνης.

Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης

Το Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης, δημιουργήθηκε χάρη στη μεγάλη προσφορά του ζεύγους Γεωργίου και Ελένης Τσακύρογλου από τη Σμύρνη.

Στο μουσείο φυλάσσεται μία εξαιρετική συλλογή από προσωπικά αντικείμενα του ζεύγους, μία συλλογή Ελλήνων ζωγράφων του Μεσοπολέμου, το κέρινο ομοίωμα του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, έργο της γλύπτριας Λουκίας Γεωργαντή και ένα μοναδικό μουσικό όργανο, γνωστό ως Παναρμόνιο, του μεγάλου Μουσικολόγου Κωνσταντίνου Ψάχου.

Μουσείο Μικρασιατικής Εκστρατείας

Στο Μουσείο Μικρασιατικής Εκστρατείας εκτίθεται μία μοναδική συλλογή από Μικρασιατικά κειμήλια, ενδυμασίες και προσωπικά αντικείμενα σημαινουσών προσωπικοτήτων ως πρωταγωνιστών της Μικρασιατικής Εκστρατείας, όπως του Εθνομάρτυρα Σμύρνης Χρυσοστόμου, του Ελευθέριου Βενιζέλου και του Στρατηγού Αναστάσιου Παπούλα.

Διεύθυνση: Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, ΤΚ171 21 Νέα Σμύρνη
τηλ: 210-9333702 & 210-9330274 | fax: 210-9333694 |  χάρτης
ιστοσελίδα:  https://estia-ns.gr/gr/ | e-mail: info@estia-ns.gr