Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, ήδη από το 2017, λειτουργεί την «Λέσχη Ανάγνωσης» για τους ενήλικους δημότες και κατοίκους της πόλης, μας με δωρεάν συμμετοχή.

Τα μέλη της Λέσχης έχουν βασικά κοινά χαρακτηριστικά την αγάπη για την ανάγνωση, τη λογοτεχνία, το ενδιαφέρον για τη βαθύτερη γνώση της τεχνικής κατασκευής των κειμένων και την επιθυμία να διευρύνουν, μέσω της κειμενογραφίας, τις αισθητικές, αλλά και τις κοινωνικές αξίες τους.

Τα τμήματα είναι εικοσαμελή. Η επιλογή γίνεται από την επιστημονική και εκπαιδευτική υπεύθυνη της Λέσχης κα Σοφία Χατζηδημητρίου – Παράσχου, Διδάκτορα Φιλοσοφίας και συγγραφέα, με ειδικά κριτήρια επιλογής που αναγράφονται στις αιτήσεις συμμετοχής.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται ανά δεκαπενθήμερο (2 φορές το μήνα), είναι δίωρες και λαμβάνουν χώρα σε αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της πόλης μας, που βρίσκεται στην οδό Αιδινίου 28.

Ο κάθε συμμετέχων υποχρεούται να παρακολουθεί συστηματικά την Λέσχη Ανάγνωσης στην οποία έχει επιλεγεί. Επιτρέπονται μέχρι και δύο (2) απουσίες. Εάν υπερβείτε το όριο των απουσιών, τότε αυτομάτως διαγράφεστε από τον κατάλογο των συμμετεχόντων των τμημάτων. Σε κάθε συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης που παρακολουθείτε υπογράφετε την κατάσταση παρουσιών εκπαιδευομένων. Κατά τη διάρκεια των Σεμιναρίων απαγορεύεται στην αίθουσα διδασκαλίας η κατανάλωση καφέδων, αναψυκτικών ή φαγητού καθώς και το κάπνισμα.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα γίνουν στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Νέας Σμύρνης, Ελ. Βενιζέλου 16, 5ος όροφος, (τηλ: 213 2025840), από την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00 – 14:00.