Ολοκληρώθηκε για τέταρτη χρονιά το Πρόγραμμα ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΟΝΕΩΝ «Από το Α έως το Ω:  Μία Ακαδημία για Γονείς», έπειτα από την επιτυχημένη λειτουργία των προηγούμενων χρόνων, με πολύ μεγάλη συμμετοχή γονέων και εξαιρετική ποιοτική αξιολόγηση.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται από το Δήμο Νέας Σμύρνης, σε συνεργασία με την «Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της Ν. Σμύρνης», στο πλαίσιο της εφαρμογής προγραμμάτων «Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων» και με την συνδρομή πολλών φορέων όπως, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, την «Ελληνική Εταιρία Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.)», την «Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ) Β΄ Παιδιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού»,  το δίκτυο ΟΚΑΝΑ, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SELMA, κ. ά.

Λόγω της πανδημίας Covid-19, τo Πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ, από τους παραπάνω φορείς, που διοργάνωσαν μια Κεντρική, Διαδικτυακή Ακαδημία Γονέων στην οποία είχαν κληθεί να συμμετάσχουν οι υπάρχουσες Ακαδημίες Γονέων.

Οργανωτική Υπεύθυνη της Ακαδημίας Γονέων του Δήμου Ν. Σμύρνης είναι η κ. Δέσποινα Τζεφριού.

Το Πρόγραμμα αφορούσε  8 (οκτώ) δίωρες διαδραστικές συναντήσεις γονέων τη δεύτερη Τετάρτη κάθε μήνα 18.15-20.00, από Οκτώβριο έως Μάϊο.

Αν και οι συνθήκες ήταν αντίξοες, λόγω της πανδημίας Covid-19, η συμμετοχή των γονιών που παρακολούθησαν Διαδικτυακά τις διαλέξεις ήταν μεγάλη. Η θεματολογία που αναπτύχθηκε από εξαιρετικούς εξειδικευμένους επιστήμονες, ήταν επίκαιρη και υποστηρικτική, σε θέματα που απασχολούν τους γονείς σχετικά με την υγεία, την  κοινωνικο-συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, τις σχέσεις στην οικογένεια και το σχολείο, κ.α.  Δόθηκε ενημερωτικό υλικό σχετικά με την  πανδημία  Covd-19, τους εμβολιασμούς και ακολουθούσε συζήτηση μετά από κάθε διάλεξη.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Νέας Σμύρνης, www.neasmyrni.gov.gr, στο υπομενού: ΠΑΙΔΕΙΑ – ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΟΝΕΩΝ, υπάρχει ανηρτημένο το Πρόγραμμα των διαλέξεων, διαλέξεις, πολλά άρθρα και υποστηρικτικό υλικό από την Μ.Ε.Υ. σχετικά με την Παιδική και Εφηβική Υγεία, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας του Covid-19, καθώς και απαντήσεις  σε ερωτήματα γονέων στα αντίστοιχα  links.

Ευχαριστούμε όλους τους ενδιαφερόμενους γονείς που παρακολούθησαν τα διαδικτυακά φετινά Σεμινάρια της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ του Δήμου Νέας Σμύρνης και τους ενημερώνουμε ότι έχουν εκδοθεί οι ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ, τις οποίες μπορούν να παραλαμβάνουν οι δικαιούχοι ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, από το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Νέας Σμύρνης, Ελ. Βενιζέλου 16, 5ος όροφος, υπεύθυνος κ. ΠΡΩΪΑΣ Στέφανος (τηλ: 2132025840).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017 – 2018

ΑΡΧΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017 – 2018