«ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΟΝΕΩΝ»

ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

 

«Από το Α έως το Ω: μία Ακαδημία για Γονείς»

Ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024 (7ο έτος)

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης υποστηρίζει για έβδομη (7η) συνεχή χρονιά, την υλοποίηση των επιτυχημένων διαδραστικών Συναντήσεων της του Προγράμματος ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΟΝΕΩΝ «Από το Α έως το Ω:  μία Ακαδημία για Γονείς», όπου παρουσιάζονται θέματα σχετικά με την υγεία, την ανάπτυξη και τη συμπεριφορά των παιδιών, τις σχέσεις στην οικογένεια και το σχολείο κ.λπ.

Η Συναντήσεις υλοποιούνται από το Δήμο Νέας Σμύρνης, σε συνεργασία με την «Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της Ν. Σμύρνης», τον φορέα για την υποστήριξη της οικογένειας του Δήμου Ν. Σμύρνης στο πλαίσιο της εφαρμογής προγραμμάτων «Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων» και με την συνεργασία  της «Ελληνικής Εταιρίας Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.)», του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & A. Κυριακού» και άλλων φορέων που το διοργανώνουν για 8η συνεχή χρονιά. Το Πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) και του Υπουργείου Υγείας. Στο Δίκτυο Υγιών Πόλεων συμμετέχει και ο Δήμος Ν. Σμύρνης.

 

Πρόκειται για δίωρες διαδραστικές Συναντήσεις γονέων τη δεύτερη Τετάρτη κάθε μήνα, ώρα 18.15 – 19.45, από Ιανουάριο έως Μάιο.

Το Ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024 οι Συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν «ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ» στον πολιτιστικό χώρο του «ΓΑΛΑΞΙΑ» στην Κεντρική Πλατεία της Ν. Σμύρνης. Το Πρόγραμμα υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Αττικής, μέσω της  Διαδικτυακής μετάδοσης της (δια ζώσης) Ακαδημίας Γονέων της Ν. Σμύρνης στην υπόλοιπη επικράτεια.

 

Οι ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθούν οι φετινές Συναντήσεις, είναι οι παρακάτω:

 

    • 17 Ιανουαρίου 2024: ΘΕΜΑΤΙΚΗ: “Εκφράσεις βίας ανηλίκων στο φυσικό και διαδικτυακό κόσμο”
    • 14 Φεβρουαρίου 2024: ΘΕΜΑΤΙΚΗ: «Ψηφιακή ζωή και influencing»
    • 13 Μαρτίου 2024: ΘΕΜΑΤΙΚΗ: «Εκφράσεις Σεξουαλικότητας παιδιών & εφήβων»
    • 10 Απριλίου 2024: ΘΕΜΑΤΙΚΗ: «Σχολικό περιβάλλον και εκπαίδευση: μαθησιακή ετοιμότητα, δυσκολίες και άλλες προκλήσεις »
    • 16 Μαΐου (ΠΕΜΠΤΗ) 2024

 

Οργανωτική Υπεύθυνη της «Ακαδημία Γονέων» στο Δήμο Νέας Σμύρνης, είναι η κα Δέσποινα Τζεφριού, Μαθηματικός MEd

Διοικητικός Υπεύθυνος της «Ακαδημία Γονέων» στο Δήμο Νέας Σμύρνης, είναι ο κ. Στέφανος Πρώιας.

 

Οι ενδιαφερόμενοι ΘΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ,

από την ΠΕΜΠΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023,

στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

 

 

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους συμμετέχοντες επιθυμούν.

Πληροφορίες: Γραφείο Παιδείας του Δήμου Νέας Σμύρνης κ. Πρώια (τηλ: 213 2025726-5) και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ν. Σμύρνης www.neasmyrni.gr (Εκπαίδευση – Δια Βίου Μάθηση – Ακαδημία Γονέων).

Email ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ Δήμου Νέας Σμύρνης: ns.akadimiagoneon@gmail.com

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2021 – 2022

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017 – 2018

ΑΡΧΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017 – 2018