Ο Δήμος Νέας Σμύρνης υποστηρίζει για πέμπτη χρονιά, την υλοποίηση του επιτυχημένου Προγράμματος ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΟΝΕΩΝ «Από το Α έως το Ω:  Μία Ακαδημία για Γονείς», όπου παρουσιάζονται θέματα σχετικά με την υγεία, την ανάπτυξη και τη συμπεριφορά των παιδιών, τις σχέσεις στην οικογένεια και το σχολείο κ.ά, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, λόγω του covid-19.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται από το Δήμο Νέας Σμύρνης, σε συνεργασία με την «Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της Ν. Σμύρνης», στο πλαίσιο της εφαρμογής προγραμμάτων «Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων» και με την συνεργασία πολλών φορέων όπως, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, την «Ελληνική Εταιρία Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.)», την «Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ) Β΄ Παιδιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού»,  το δίκτυο ΟΚΑΝΑ, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SELMA, κ. ά.

Πρόκειται για δίωρες διαδραστικές συναντήσεις γονέων τη δεύτερη Τετάρτη κάθε μήνα, ώρα 18.15-20.15, από Οκτώβριο έως Μάιο.

Για το Ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022, λόγω της πανδημίας Covid-19, τo Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί και φέτος ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ.

Η Ακαδημία Γονέων του Δήμου Ν. Σμύρνης θα συμμετάσχει στη κεντρική Ακαδημία Γονέων, που διοργανώνουν το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με την  «Ελληνική Εταιρία Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.)» και τους άλλους φορείς και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του ΕΔΔΥΠΠΥ (Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας).

Οι ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθεί  το φετινό  πρόγραμμα, είναι οι παρακάτω:

13 Οκτωβρίου 2021: «Σχολικό περιβάλλον και εκπαίδευση ενόψει της  νέας φάσης της πανδημίας (new normal)»

10  Νοεμβρίου  2021: *

8  Δεκεμβρίου 2021: *

12 Ιανουαρίου 2022: *

9  Φεβρουαρίου 2022: *

9 Μαρτίου 2022: *

13 Απριλίου 2022: *

11 Μαΐου 2022: *

*Η θεματολογία των υπόλοιπων συναντήσεων θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Οργανωτική Υπεύθυνη του Προγράμματος «Ακαδημία Γονέων» στο Δήμο Νέας Σμύρνης, είναι η κα Δέσποινα Τζεφριού, Μαθηματικός MEd.

Η παρακολούθηση των συναντήσεων, θα γίνεται με κωδικό που θα λαμβάνουν οι εγγεγραμμένοι που έχουν συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής, στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ : https://forms.gle/yKbjUbj2Ep9ST5oR9

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους συμμετέχοντες το δηλώνουν στα σχόλια την ώρα της παρουσίασης. Θα γράφετε στα σχόλια λοιπόν το Ονοματεπώνυμό σας και ότι θέλετε να λάβετε βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες: Γραφείο Παιδείας του Δήμου Νέας Σμύρνης κ. Πρώια (τηλ: 213 2025840) και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ν. Σμύρνης www.neasmyrni.gr (Εκπαίδευση – Δια Βίου Μάθηση – Ακαδημία Γονέων).

E-mail ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ Δήμου Νέας Σμύρνης: ns.akadimiagoneon@gmail.com

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017 – 2018

ΑΡΧΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017 – 2018