Ο Δήμος Νέας Σμύρνης υποστηρίζει για έκτη συνεχή χρονιά, την υλοποίηση του επιτυχημένου Προγράμματος ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΟΝΕΩΝ «Από το Α έως το Ω:  μία Ακαδημία για Γονείς», όπου παρουσιάζονται θέματα σχετικά με την υγεία, την ανάπτυξη και τη συμπεριφορά των παιδιών, τις σχέσεις στην οικογένεια και το σχολείο κ.λπ.

 

Το Πρόγραμμα υλοποιείται από το Δήμο Νέας Σμύρνης, σε συνεργασία με την «Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της Ν. Σμύρνης», τον φορέα για την υποστήριξη της οικογένειας του Δήμου Ν. Σμύρνης στο πλαίσιο της εφαρμογής προγραμμάτων «Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων» και με την συνεργασία  της «Ελληνικής Εταιρίας Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.)», του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & A. Κυριακού» και άλλων φορέων που το διοργανώνουν για 8η συνεχή χρονιά. Το Πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) και του Υπουργείου Υγείας.

 

Πρόκειται για δίωρες διαδραστικές συναντήσεις γονέων τη δεύτερη Τετάρτη κάθε μήνα, ώρα 18.00-20.00, από Νοέμβριο έως Μάιο.

 

Τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας Covid-19, το Πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από τη Μ.Ε.Υ., για λόγους Δημόσιας Υγείας, όπου συμμετείχαν φορείς από όλη την επικράτεια με εξαιρετική ποσοτική και ποιοτική αξιολόγηση. Η Διαδικτυακή συμμετοχή της Ακαδημίας Γονέων του Δήμου μας ήταν μεγάλη.

 

Το Ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023 το Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί «ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ» (αίτημα των γονέων) στον πολιτιστικό χώρο του «ΓΑΛΑΞΙΑ» στην Κεντρική Πλατεία της Ν. Σμύρνης. Σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ)  του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Ν. Σμύρνης, υποστηρίζεται, από την Περιφέρεια Αττικής, η Διαδικτυακή μετάδοση της (δια ζώσης) Ακαδημίας Γονέων της Ν. Σμύρνης στην υπόλοιπη επικράτεια.

 

Οι ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθεί  το φετινό  Πρόγραμμα, είναι οι παρακάτω:

16  Νοεμβρίου  2022:  «Μαθησιακές Δυσκολίες – Σχολικό Περιβάλλον και Εκπαίδευση»

14 Δεκεμβρίου 2022:  «Xρυσοί” κανόνες για γονείς – πώς επικοινωνούμε με τα παιδιά μας;»

11 Ιανουαρίου 2023:  «Το άγχος ως συναίσθημα & ο θυμός ως σύμπτωμα στο παιδί και τον έφηβο:

                                           τρόποι παρέμβασης από τους γονείς»

08 Φεβρουαρίου 2023: «Παιδιά, Έφηβοι και Διαδίκτυο»

08 Μαρτίου 2023: *

05 Απριλίου 2023: *

10 Μαΐου 2023: *

*Η θεματολογία των υπόλοιπων συναντήσεων θα ανακοινωθεί προσεχώς.

 

Οργανωτική Υπεύθυνη του Προγράμματος «Ακαδημία Γονέων» στο Δήμο Νέας Σμύρνης, είναι η κα Δέσποινα Τζεφριού, Μαθηματικός MEd.

Οι ενδιαφερόμενοι ΘΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ : https://forms.gle/npzdUEFNsYwTZqz36

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους συμμετέχοντες επιθυμούν.

Πληροφορίες: Γραφείο Παιδείας του Δήμου Νέας Σμύρνης κ. Πρώια (τηλ: 213 2025726-5) και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ν. Σμύρνης www.neasmyrni.gr (Εκπαίδευση – Δια Βίου Μάθηση – Ακαδημία Γονέων).                                                                  

Email ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ Δήμου Νέας Σμύρνης: ns.akadimiagoneon@gmail.com

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2021 – 2022

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017 – 2018

ΑΡΧΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017 – 2018