Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νέας Σμύρνης, σε συνεργασία με την ΑμΚΕ «Ξένιος Ζευς», λειτουργεί από το 2013 τη Δομή Παροχής Συσσιτίου, επιδιώκοντας να καλύψει πρωτογενείς ανάγκες διαβίωσης συμπολιτών μας, οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Ωφελούμενοι της δομής είναι οικονομικά αδύναμοι πολίτες, άνεργοι, μοναχικά άτομα και άστεγοι. Στη δομή έχουν επίσης ενταχθεί οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η Δομή λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή και συστεγάζεται στο χώρο της Μονάδας Κοινωνικής Φροντίδας Παιδόπολη «Αγία Βαρβάρα», με την οποία η συνεργασία μας βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, διατηρώντας και ενισχύοντας τις ήδη άριστες σχέσεις που υπάρχουν.

Τα γεύματα που παρέχονται στους ωφελούμενους παρασκευάζονται καθημερινά από άριστα καταρτισμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό, ενώ λαμβάνονται υπόψη οι διατροφικοί περιορισμοί των εξυπηρετούμενων.

Οι ποσότητες των γευμάτων καθορίζονται ανάλογα με τον αριθμό των εξυπηρετούμενων και των προστατευόμενων μελών των οικογενειών τους (μία μερίδα ανά άτομο).

Από 01/01/2019 και, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, έχει εφαρμοστεί ριζική αλλαγή στο καθημερινό μενού σίτισης, καθώς και ο εμπλουτισμός του με συνοδευτικά όπως φρούτα, γιαούρτι, χυμούς, κρουασάν, κέικ κτλ. Επιπλέον, στις αργίες οι εξυπηρετούμενοι προμηθεύονται διπλές μερίδες και συνοδευτικά γευμάτων.

Η διανομή του φαγητού γίνεται καθημερινά από τα ΚΑΠΗ του Δήμου Νέας Σμύρνης και με τη συνδρομή εθελοντών κατ’ οίκον για όσους εξυπηρετούμενους αντιμετωπίζουν προβλήματα μετακίνησης λόγω υγείας.

Διεύθυνση συσσιτίων: 
Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 221, ΤΚ 171 21 Νέα Σμύρνη |  χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας: 213 2025 882 (Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Νέας Σμύρνης)