Το Σύγχρονο Λαϊκό Πανεπιστήμιο (ΣΥ.ΛΑ.Π.) του Δήμου Νέας Σμύρνης εντάσσεται στις δράσεις της Δια Βίου Μάθησης των συμπολιτών μας και έχει ως σκοπό να παράσχει στους δημότες/κατοίκους έγκυρη και τεκμηριωμένη γνώση, από πανεπιστημιακούς καθηγητές και καταξιωμένους ανθρώπους του πνεύματος, σχετικά με γνωστικά αντικείμενα γενικού ενδιαφέροντος.

Προχωρήσαμε στην ίδρυση του Σύγχρονου Λαϊκού Πανεπιστημίου Νέας Σμύρνης πεπεισμένοι ότι σε μια εποχή γενικευμένης κρίσης, όχι μόνο οικονομικής αλλά και πολιτισμικής, όπως αυτή που έχει πλήξει τη χώρα μας, η άνοδος του πνευματικού επιπέδου των πολιτών συμβάλλει στην ενίσχυση της αξιακής – κοινωνικής συγκρότησης και αποτελεί προτεραιότητα του Δήμου μας.

 

Η πρόσκληση προς τους συμπολίτες να συμμετέχουν στα μαθήματα-διαλέξεις δε γίνεται για απλή ενημέρωση. Πιστεύουμε ακράδαντα στην όσμωση του δυναμικού των πολιτών, το οποίο στηρίζεται αφενός στη συσσωρευμένη εμπειρία, στις γνώσεις και στις αναζητήσεις τους και αφετέρου στις σύγχρονες και έγκυρες επιστημονικές προσεγγίσεις.
Η λειτουργία του ΣΥ.ΛΑ.Π αποσκοπεί στην διάχυση της γνώσης, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα να «ξαναδιαβάσουμε» την πραγματικότητα και να αναστοχαστούμε όλα όσα η γενικευμένη κρίση ανέδειξε.
Το ΣΥ.ΛΑ.Π οργανώνεται σε πλήρεις κύκλους μαθημάτων, με ενδεικτικές θεματικές που αφορούν όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς, όπως: λογοτεχνία, ιστορία, λαογραφία, ιατρική, οικονομία, φιλολογία, πολυπολιτισμικά θέματα, παιδαγωγικά ζητήματα, επικοινωνιολογία, κοινωνιολογία, γλωσσολογία, ζητήματα περιβάλλοντος και ενέργειας, διεθνείς σχέσεις, θεολογία – θρησκειολογία και φιλοσοφία.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών για τον δέκατο πέμπτο κύκλο λειτουργίας του θεσμού του Σύγχρονου Λαϊκού Πανεπιστημίου (ΣΥ.ΛΑ.Π).

Η επιτυχία του και η μεγάλη συμμετοχή πολιτών, μας οδήγησε τα τελευταία χρόνια στην προσπάθεια αναβάθμισής του. Έτσι, για το Εαρινό Εξάμηνο του 2024, προγραμματίζονται διαλέξεις σε δύο (2) ξεχωριστές θεματικές ενότητες:

α) ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,  β) ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΛΕΩΝ

Ο Χώρος διεξαγωγής των Σεμιναρίων είναι η Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, 2ας ΜΑΙΟΥ 8, 3ος όροφος, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Σε κάθε θεματική ενότητα θα τηρηθεί ΑΥΣΤΗΡΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

ΕΓΓΡΑΦΗΣ (45 άτομα ανά θεματική). Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει και τις δύο (2) θεματικές ενότητες.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

  1. Μπορείτε να καταθέσετε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ την συμπληρωμένη αίτηση συμμετοχής στο mail του ΣΥΛΑΠ Νέας Σμύρνης: sylap@neasmyrni.gr
  1. Εναλλακτικά, μπορείτε να καταθέσετε την Αίτηση Συμμετοχής σας ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ από ΤΡΙΤΗ 16 / 04 /2024 έως και ΔΕΥΤΕΡΑ 22 / 04 / 2024 (εργάσιμες ημέρες ώρες 10:00 – 14:00 )στο Γραφείο Παιδείας Δήμου Ν. Σμύρνης, Ελ. Βενιζέλου 16, 5ος όροφος. Τηλ: 2132025840-831

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2024

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 101: ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 105: ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΛΕΩΝ

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών για τον δέκατο-τέταρτο κύκλο λειτουργίας του θεσμού του Σύγχρονου Λαϊκού Πανεπιστημίου (ΣΥ.ΛΑ.Π).

Ο θεσμός αυτός υλοποιείται ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ για 7η συνεχόμενη χρονιά στον Δήμο μας, μετά την δίχρονη αναγκαστική παύση λόγω της πανδημίας COVID19.

Η επιτυχία του και η μεγάλη συμμετοχή πολιτών, μας οδήγησε τα τελευταία χρόνια στην προσπάθεια αναβάθμισής του.

Έτσι, για το χειμερινό εξάμηνο του 2022, προγραμματίζονται διαλέξεις σε τρεις (3) ξεχωριστές θεματικές ενότητες:

α) ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,  β) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,  γ) ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΜΜΕ

 

Ο Χώρος διεξαγωγής των Σεμιναρίων είναι η ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ,
2ας ΜΑΙΟΥ 8, 3ος όροφος,
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

 

Σε κάθε θεματική ενότητα θα τηρηθεί ΑΥΣΤΗΡΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ (40 άτομα ανά θεματική)

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει έως και δύο (2) θεματικές ενότητες.

 

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

  1. Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κατατίθενται ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ από ΤΡΙΤΗ 29 / 11 / 2022 έως και ΔΕΥΤΕΡΑ 05 / 12 / 2022 (εργάσιμες ημέρες ώρες 10:00 – 14:00 )

στο Γραφείο Παιδείας Δήμου Ν. Σμύρνης, Ελ. Βενιζέλου 16, 5ος όροφος. Τηλ: 213 2025840

  1. Εναλλακτικά, μπορείτε να καταθέσετε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ την συμπληρωμένη αίτηση συμμετοχής στο mail του ΣΥΛΑΠ Νέας Σμύρνης: sylap@neasmyrni.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ-ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ–ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ 2022

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΜΜΕ

 

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών για τον 13ο κύκλο λειτουργίας του θεσμού του Σύγχρονου Λαϊκού Πανεπιστημίου (ΣΥ.ΛΑ.Π).

Ο θεσμός αυτός υλοποιείται για 6η συνεχόμενη χρονιά στον Δήμο μας.

Έτσι, για το χειμερινό εξάμηνο του 2019, προγραμματίζονται διαλέξεις σε δύο (2) ξεχωριστές θεματικές ενότητες:

α) ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, β) 90 Χρόνια ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Ιστορικές και Πολιτιστικές Προσεγγίσεις

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κατατίθενται από ΤΕΤΑΡΤΗ 30/10/2019 έως και ΠΕΜΠΤΗ 07/11/2019 (εργάσιμες ημέρες ώρες 10:00 – 14:00 και μέχρι συμπλήρωσης των τμημάτων), στο Γραφείο Παιδείας Δήμου Ν. Σμύρνης, Ελ. Βενιζέλου 16, 5ος όροφος. Τηλ: 213 2025840

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ-ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ–ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ 2019

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 101: ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 102: 90 Χρόνια ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Ιστορικές και Πολιτιστικές Προσεγγίσεις

Παλαιότεροι κύκλοι λειτουργίας Σ.Υ.ΛΑ.Π
Προγράμματα & Εισηγήσεις