Ο Δήμος Νέας Σμύρνης ξεκίνησε την Παρασκευή 20/9/2019 τη λειτουργία μιας νέας σημαντικής δομής, του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια. Η νέα αυτή υπηρεσία υλοποιείται από τον Δήμο Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την εταιρεία Alzheimer Αθηνών.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας εντάσσεται στην Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης – Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων και στελεχώνεται από προσωπικό του Τομέα Υγείας.

Ποιός μπορεί να έρθει σε επαφή με το Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Νέας Σμύρνης:

Άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης, μέλη των οικογενειών τους οποιασδήποτε ηλικίας, άτομα άνω των 65 ετών που επιθυμούν να εξεταστούν ή να συμμετέχουν σε δράσεις πρόληψης, επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εργαζόμενοι σε τοπικούς φορείς και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την άνοια.

Η αξιολόγηση της νοητικής κατάστασης του προσερχομένου ατόμου θα γίνεται με τη χρήση των νευροψυχολογικών δοκιμασιών, στη χορήγηση των οποίων έχουν εκπαιδευτεί οι επαγγελματίες υγείας του Δήμου που στελεχώνουν τον Συμβουλευτικό Σταθμό.

Διεύθυνση: Δημοτικά Ιατρεία (Αρτάκης 76-78)
Ώρες εξυπηρέτησης: κάθε Πέμπτη και ώρες 08.00-14.00
Τηλέφωνο για πληροφορίες και ραντεβού: 213 2025941