Ο Δήμος Νέας Σμύρνης έχει δημιουργήσει για παιδιά ηλικίας από 5 – 12 χρονών τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Σκοπός μας είναι η δημιουργική απασχόληση όλων των παιδιών, ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας, η κοινωνικοποίηση τους, η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους καθώς και η εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή του προγράμματος στην ομαλότερη κοινωνική ένταξη των παιδιών, καθώς συναναστρέφονται καθημερινά με παιδιά διαφόρων ηλικιών.

Τα παιδιά απολαμβάνουν ευχάριστες στιγμές με δημιουργικές δραστηριότητες. Οι δραστηριότητες αυτές είναι: ρομποτική, πληροφορική, εικαστικά, μουσική, παιδαγωγικά, αθλητισμός, χορός, θεατρικό παιχνίδι, βιντεοπροβολές και επιτραπέζια παιχνίδια.

Οι δράσεις που αναπτύσσονται στις δομές δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να αναδείξουν τη δημιουργικότητα τους, να βελτιώσουν τις εκφραστικές δυνατότητες τους και να ψυχαγωγηθούν καθοδηγούμενα από το εξειδικευμένο προσωπικό του προγράμματος.

Στο Δήμο Ν. Σμύρνης λειτουργούν τρία ΚΔΑΠ. Το 1o ΚΔΑΠ το οποίο στεγάζεται στο 7o δημοτικό (Ευξείνου Πόντου και Αγίων Σαράντα), το 2o ΚΔΑΠ το οποίο στεγάζεται στο 12o δημοτικό (Στ. Παρασκευοπούλου 37-39) και το 3o ΚΔΑΠ το οποίο στεγάζεται στο 4o δημοτικό (Αποστολάκη 2 και Κράτητος).

Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις, τις δραστηριότητες, το πρόγραμμα κ.α. υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΚΔΑΠ: www.kdapns.com