Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Συνέδριο BSI – Buying for Social Impact

04/10/2019 | 10:00 - 17:00

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου Buying for Social Impact, μιας πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση των κοινωνικά υπεύθυνων δημόσιων συμβάσεων. Το έργο υλοποιείται σε 15 κράτη μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, από μια κοινοπραξία πέντε ευρωπαϊκών οργανισμών: την Ευρωπαϊκή Ένωση Πληροφόρησης για την Τοπική Ανάπτυξη (AEIDL), το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων και Περιφερειών για την Κοινωνική Οικονομία (REVES), την Social Economy Europe (SEE), την DIESIS COOP και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρήσεων Κοινωνικής Ένταξης (ENSIE).

Κύριος στόχος του συνεδρίου είναι η ανάπτυξη του διαλόγου μεταξύ στελεχών του δημόσιου τομέα με αρμοδιότητες στο πεδίο των δημοσίων συμβάσεων, εξειδικευμένων εμπειρογνωμόνων καθώς και εκπροσώπων της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας σχετικά με την προοπτική αξιοποίησης των  δημοσίων συμβάσεων για την παράλληλη επίτευξη κοινωνικών, περιβαλλοντικών και οικονομικών στόχων. Περαιτέρω, το συνέδριο επεδίωκε την διάδοση καλών
πρακτικών στο πεδίο των κοινωνικά υπεύθυνων δημοσίων προμηθειών τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

Τον Δήμο θα εκπροσωπήσει ο Δήμαρχος κύριος Σταύρος Τζουλάκης. Στην πρώτη συνέδρια συμμετέχει ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου μας Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης πραγματοποιώντας εισήγηση με τίτλο: Η αξιοποίηση των Κοινωνικών Επιχειρήσεων ως παρόχων Κοινωνικών Υπηρεσιών στο πλαίσιο ανάπτυξης τοπικών στρατηγικών κοινωνικής καινοτομίας.

Τέλος, στο συνέδριο συμμετέχουν στελέχη των Οικονομικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας καθώς και εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων  Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
04/10/2019
Ώρα:
10:00 - 17:00
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,

Χώρος Διεξαγωγής

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής
Κότσικα 4
Αθήνα, Αττική 104 34 Greece
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
210 3646306
Ιστότοπος:
https://www.pedattikis.gr