ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Το υψηλά καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό μας (έχοντας τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα) σε συνδυασμό με την καθοδήγηση και τη συνεργασία της Διεύθυνσης συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας έργου, εξασφαλίζοντας την επιτυχή προσέγγιση των στόχων μας.

Με αγάπη, ήθος και εργατικότητα οι παιδαγωγοί μας αξιοποιώντας καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και εφαρμόζοντας εκπαιδευτικά προγράμματα με βάση τα επιστημονικά δεδομένα της παιδαγωγικής, συμβάλουν στην μαθησιακή και κοινωνική εξέλιξη των παιδιών, καθώς και στην ολόπλευρη προσωπική τους ανάπτυξη.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Στα παιδιά προσφέρεται πρωϊνό, δεκατιανό μεσημεριανό και απογευματινό γεύμα.

Καθημερινά στις κουζίνες μας οι μάγειροι ετοιμάζουν το φαγητό των παιδιών με επιλεγμένα, φρέσκα υλικά. Το διαιτολόγιο μας έχει προταθεί, εγκριθεί και υπογραφεί από τη συνεργάτη παιδίατρό μας. Αποτελείται από φαγητά που παρασκευάζονται με υγιεινό τρόπο, πλούσια σε διατροφικές αξίες (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες κτλ.). Έτσι τα παιδιά μαθαίνουν και συνηθίζουν να τρώνε όλα τα είδη των φαγητών και όχι μόνο αυτά που τους αρέσουν και τα οποία πολλές φορές δεν είναι καθόλου υγιεινά. Οι γονείς ενημερώνονται καθημερινά για την ποσότητα του φαγητού που έφαγε το παιδί στο σχολείο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το καθημερινό πρόγραμμα φαγητού είναι ίδιο για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις και χωρίς να επιτρέπεται να δοθεί φαγητό από το σπίτι των γονιών.

Συνεργασία με Παιδίατρο και Παιδοψυχίατρο

Στην εκπλήρωση για ολοκληρωμένη φροντίδα και εκπαίδευση των παιδιών, εκτός από τις παιδαγωγούς σημαντική είναι η συμβολή της παιδιάτρου και του παιδοψυχίατρου που παρακολουθούν τα παιδιά και ενημερώνουν σχετικά τους γονείς.

Η παιδίατρος εξετάζει δύο φορές το μήνα τα παιδιά και με σημείωμα ενημερώνει σχετικά τους γονείς. Συμπληρώνει τις ατομικές τους καρτέλες υγείας και ελέγχει αν έχουν γίνει τα απαραίτητα εμβόλια. Συμβουλεύει για διάφορα θέματα που αφορούν την υγεία και την πρόληψη.

Ο παιδοψυχίατρος παρακολουθεί τα παιδιά στις πρωινές τους δραστηριότητες στο σχολείο, συμβουλεύει τους παιδαγωγούς και πραγματοποιεί διαλέξεις –συζητήσεις (σε απογευματινές συναντήσεις) με την συμμετοχή γονέων, σε επιλεγμένα θέματα. Μπορεί ακόμη να δει (όπως και αν το επιθυμούν) προσωπικά τους γονείς, κατόπιν συνεννοήσεως της διεύθυνσης με τους γονείς.