Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Γιορτή φιλοζωίας και ενσυναίσθησης αύριο στο “Γαλαξία”

23/06/2023 | 18:30 - 20:30

Γιορτή φιλοζωίας και ενσυναίσθησης αύριο στο “Γαλαξία”
με καλεσμένους την Ιδρύτρια του ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ Κατερίνα Παπαποστόλου, την συγγραφέα Λιάνα Δενεζάκη & τον Άξελ
Ο Δήμος Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με τους Παιδικούς Σταθμούς διοργανώνουν μια γιορτή Φιλοζωίας και Ενσυναίσθησης με καλεσμένους την βραβευμένη Εκπαιδευτικό – Ζωοθεραπεύτρια -Ιδρύτρια την ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ Κατερίνα Παπαποστόλου, την εικονογράφο – συγγραφέα αλλά και ιδρύτρια των εκδόσεων “Το κίτρινο πατίνι” Λιάνα Δενεζάκη και τον Άξελ.
Η Κατερίνα Παπαποστόλου γνωστή για την προσπάθειά της πάρα πολλά χρόνια τώρα να εισαχθεί η φιλοζωία στα σχολεία αλλά και τη δημιουργία εκπαιδευτικών φιλοζωικών προγραμμάτων εγκεκριμένων από το Υ.ΠΑΙ.Θ., πριν χρόνια ένωσε τις δυνάμεις της με τη Λιάνα Δενεζάκη και ξεκίνησε τη συγγραφή εκπαιδευτικών φιλοζωικών βιβλίων από τις εκδόσεις Welldone με στόχο να αλλάξουν οι φιλοζωικές πεποιθήσεις μέσα και έξω από τα σχολεία. Μαζί τους ο Άξελ, ένας σκύλος που βρέθηκε πολλαπλά κακοποιημένος στον δρόμο, όμως διασώθηκε από την Κατερίνα Παπαποστόλου και από το 2016 έχει ενταχθεί στις Ζω.Ε.Σ. ως σκύλος εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης με θεαματικά θετικά αποτελέσματα από την αλληλεπίδρασή του με περισσότερους από 400.000 μαθητές στα σχολεία.
Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν η Κλαίρη Δεληγιάννη, Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της Πενταμελούς Επιτροπής Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων της πόλης μας και η Ελένη Ζώντου.
Η Χριστίνα Καπράλου, εμψυχώτρια, θα «ζωντανέψει» τις ιστορίες των βιβλίων της συγγραφέως και παρέα με τον Άξελ θα μεταφέρουν τα παιδιά στον μαγικό κόσμο μέσα στο Παλάτι των Ονείρων που βρίσκεται στο Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η Γωγώ Τσακογιάννη, life coach.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων θα στηρίξουν τις Ζω.Ε.Σ. που δημιουργούν και εκπονούν διαδραστικά και πολυθεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα, έχουν βραβευτεί πέντε φορές σε βραβεία εθελοντισμού, ενώ έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα, εθελοντικά, σε όλη την Ελλάδα περισσότερα από 700 σχολεία και έχουν εκπαιδεύσει περισσότερους από 550.000 μαθητές, στοχεύοντας σε ένα ανθρωπινότερο αύριο για όλους, δίποδους και τετράποδους, και έναν κόσμο ισότητας και δικαιοσύνης.
Θα διεξαχθούν θεατρικά παιχνίδια, εργαστήρι ζωγραφικής – χειροτεχνίας, face painting από έμπειρους εμψυχωτές – παιδαγωγούς.
Είσοδος ελεύθερη!

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
23/06/2023
Ώρα:
18:30 - 20:30

Χώρος Διεξαγωγής

Γαλαξίας – Δημοτικός Πολυχώρος Πολιτισμού Νέας Σμύρνης
2ας Μαΐου 16
Νέα Σμύρνη, 171 21 Greece
+ Χάρτης Google